Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Сучасні методи лікування варикозу: особливості та показання

Варикозна хвороба є однією з найпоширеніших проблем нижніх кінцівок. До її розвитку призводять різні причини, серед яких ожиріння, сидяча робота, вагітність, генетична схильність, малоактивний спосіб життя та ін.

У флебології кваліфікований та досвідчений лікар флеболог Костянтин Вікторович Барабой використовує сучасні методи лікування варикозу, з якими слід ознайомитись докладніше. Він успішно застосовує біологічний клей німецького виробництва для склеювання внутрішніх стінок уражених судин.

В чому головні переваги малоінвазивних методик лікування варикозної хвороби?

До основних переваг сучасних малоінвазивних методик лікування варикозу відносять:

  1. безпека;
  2. швидке відновлення пацієнтів;
  3. амбулаторне проведення;
  4. відсутність спеціальної підготовки;
  5. безболісність;
  6. відмінний косметичний результат;
  7. мінімум протипоказань.

З появою перших симптомів варикозу необхідно звернутися до флеболога, оскільки захворювання легше попередити, ніж лікувати на запущеній стадії. Це набряклість та болі у ногах, поява судинної сітки та нічних судом, швидка втомлюваність та ін.

Що таке лазерна коагуляція (ЕВЛК)?

Однією з найпопулярніших методик лікування варикозної хвороби є ендовазальна лазерна коагуляція вен або ЕВЛК. Вона заснована на застосуванні нового лазерного обладнання.

Промінь лазера має високу температуру, що дозволяє склеїти пошкоджену судину без ризику кровотеч. Процедура проводиться в амбулаторних умовах, тобто госпіталізація пацієнта не потрібна.

Особливістю коагуляції є відсутність специфічної підготовки. Флеболог призначає стандартні аналізи (крові, на ВІЛ та гепатит), ЕКГ та доплерографію, щоб виключити можливі протипоказання.

Особливості мініфлебектомії при лікуванні варикозу

Мініфлебектомія також відноситься до ефективних малоінвазивних методик лікування варикозу. Вона полягає у видаленні вен та вузлів через маленькі проколи на шкірі. Проводиться амбулаторно та під місцевою анестезією.

Не проводять мініфлебектомію при серцевій недостатності, патологіях дихальної системи, проблемах згортання крові, вагітності, інфекційних захворюваннях та ін. За відсутності протипоказань призначають зручний час проведення мініфлебектомії.

Показання до проведення склеротерапії

Склеротерапія – це також малоінвазивна методика для успішного лікування варикозної хвороби. Буває класичною та пінною, відрізняється особливостями проведення та типом склерозуючої речовини.

Показана не тільки для лікування варикозної хвороби, а й судинної сіточки, мальформацій, гемангіоми та ін. Судинний хірург спочатку розмічає вени та виконує прокол.

Потім через катетер акуратно вводить препарат – звичайний чи у вигляді піни. Після склеротерапії одягають пацієнту еластичні панчохи з метою уникнення ризику утворення тромботичних проявів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.