Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Євген Резвушкін: Визнання Зеленського людиною року – це ще один крок на підтримку України

Британське видання Financial Times визнало президента України Володимира Зеленського людиною 2022 року. Це ще один важливий крок на підтримку нашої країни світовою спільнотою.

Про це заявив Євген Резвушкін, одеський активіст та лідер громадської організації «Автомайдан Одеса».

5 грудня британське видання Financial Times обрало людину року. Ним став президент України Володимир Зеленський. Редакція називає нашого лідера «втіленням хоробрості та стійкості українського народу».

«Три роки тому, як і у більшості українців, у мене були сумніви щодо того, чи зможе Зеленський стати успішним президентом. Ми всі пам'ятаємо його як учасника команди КВК, актора фільмів, серіалів, гумориста. Значна частина його жартів була у площині політики. Він пародіював президента і раптом сам став тим, над ким він нещодавно жартував. Здавалося б, як він може управляти нашою країною? Тим паче, що його команду складали переважно співробітники «95-го кварталу». Ми, громадські активісти, слухали про його плани на посаді президента та не вірили в успіх. Хоча сумнівів було багато, але треба визнати, що під час війни він став національним лідером», - вважає одеський активіст.

Британське видання зазначає, що «Зеленський здобув собі місце в історії за надзвичайну демонстрацію лідерства та сили духу». Ставлення більшості українців теж до президента за часів війни змінилося.

«У перші дні війни багато хто думав про те, як втекти з країни. Зеленському, судячи з численних інтерв'ю, пропонували поїхати до Львова чи Варшави. Але він відмовився та став символом спротиву. По суті, став жити в центрі Києва, зустрічатися зі світовими лідерами неголеним, в одязі захисного кольору. Зеленський сьогодні – це голос Києва, який регулярно виступає на міжнародних форумах, звертається до інших народів та їхніх лідерів. Наш президент залучає військову, гуманітарну, фінансову допомогу міжнародних донорів. Нагорода від авторитетного видання – це ще один спосіб привернути увагу України. Нагадати усьому світу, що в нас десятий місяць триває кровопролитна війна і нам потрібна допомога від інших демократичних країн», - продовжує лідер громадської організації «Автомайдан Одеса».

Євген Резвушкін упевнений, що українці обрали Володимира Зеленського президентом після розчарування у владі за часів Петра Порошенка.

«Сама історія, як Зеленський став президентом, є прикладом безкровної зміни еліт. Після Євромайдану суспільство змінилося. Пройшла люстрація, хоч і не так ефективно, як її замислювали. З'явилася нова поліція. Активнішими стали громадські організації. При кожному міністерстві чи обласній раді були створені громадські ради. Але, незважаючи на наші сподівання, влада при Порошенко залишилася корумпованою. Так само рішення судів купувалися, у підприємців вимагали хабарі. На ще один Майдан суспільство готове не було. Тому вибори стали протистоянням тих, кого все влаштовує, та тих, хто хотів змін. Перші були за Порошенка, другі – за Зеленського. Умовно це 25% проти 75%. Практично у країні змінилася влада через голосування під час виборів. Саме так обрали Зеленського», – пояснює одеський активіст.

Євген Резвушкін про визнання Зеленського людиною року: Сьогодні наш президент став символом опору

Голова громадської організації «Автомайдан Одеса» звертає увагу на те, що про своє рішення журналу оголосив 5 грудня у міжнародний день волонтера.

«Упевнений, що Financial Times обрало дату 5 грудня для оголошення людини року невипадково. Цього дня святкують Міжнародний день волонтера. Сьогодні держава багато робить для нашої перемоги. Половину бюджету країни віддає нашій армії. Залучає тонни гуманітарної допомоги, мільйони доларів фінансової допомоги. Але найбільший вклад у перемогу, яка обов'язково настане, роблять українські волонтери. Я навіть сказав би, що волонтери на своїх плечах щодня наближають нашу перемогу. Наша організація – «Автомайдан Одеса» – зараз, по суті, перетворилася на волонтерську спільноту, яка об'єднує активних одеситів. Наш фронт робіт – від допомоги переселенцям до відправки позашляховиків на фронт. Ми це робимо щодня. І будемо продовжувати, доки збройні сили не переможуть ворога на полі бою», - резюмує Євген Резвушкін.

Нагадаємо, що минулого року за версією Financial Times людиною року став мільярдер та голова компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск. У жовтні 2022 року головну нагороду ЄС у галузі захисту прав людини «За свободу думки» імені Андрія Сахарова присудили «хороброму народу України в особі його президента, обраних лідерів та громадянського суспільства».



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.