Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги банних чанів

Якщо ви є шанувальником банних процедур і бажаєте випробувати нові відчуття та задоволення від лазні, обов'язково спробуйте попаритися у банному чані. Його легко можна встановити на своїй ділянці, банний чан є оригінальним і цілком доступним.

Що таке банний чан?

Під банним чаном розуміється виріб, виготовлений із металу, що нагадує формою велику чашу.

Також у чані для забезпечення зручності є лавочки та столики, виготовлені з натурального дерева. Встановлюють чан на спеціальний подіум, наливають у нього воду, під банним чаном розпалюють вогонь і доводять температуру води до 40-42 градусів. Щоб купити чан - переходьте за посиланням.

Види банних чанів

Чан із сталі

Сталевий чан не є відливним, він збирається з кількох складників, які скріплені між собою металевими швами. Якщо ви купуєте цю сталеву конструкцію, зверніть увагу на шви. Неякісне кріплення здатне скоротити термін експлуатації чану.

Позитивні сторони сталевого чану:

  1. висока опірність корозії;
  2. легкість;
  3. вода в такій конструкції нагрівається в найкоротший час;
  4. великий термін експлуатації;

Банний чан із чавуну

Чавун вимагає дуже дбайливого відношення, для збереження такої купелі необхідно уникати перепаду температури та різких ударів як усередині, так і зовні чана.

Через велику вагу такий чан вимагає встановлення виключно на цегляний подіум.

Особливості чавунного чана:

  1. хороша енергозбережність;
  2. підвищена товщина стін;
  3. Великий термін експлуатації.

Чи варто купувати та встановлювати банний чан

Прийняття парових процедур у банних чанах – дуже корисний для організму процес. Тому про встановлення конструкцій варто всерйоз замислитися.

Регулярні водні процедури у чанах:

  1. сприяють очищенню організму. Коли людина перебуває у банному чані, починається інтенсивний процес потовиділення. Пара, що створюється гарячою водою, відкриває пори шкіри. З організму виводяться токсини та інші шкідливі речовини. Це сприяє загальному покращенню стану здоров'я людини;
  2. цілюще впливають на кровообіг. Гаряча вода та пара, що оточують тіло під час лазневих процедур, сприяють розширенню кровоносних судин. Це посилює циркуляцію крові у всьому організмі. Поліпшений кровообіг допомагає доставляти поживні речовини та кисень до тканин та органів;
  3. розслабляють та знімають стрес. Лазня у чані створює особливу атмосферу, що сприяє релаксації та відпочинку. Гаряча вода та пара допомагають розслабити м'язи, зняти напругу та втому. Це особливо корисно для людей, які відчувають стрес та навантаження у повсякденному житті;
  4. позитивно впливають на дихальну систему. Під час парових процедур у банному чані, гаряча пара вдихається легкими, що допомагає розширити дихальні шляхи та покращити обмін газів. Це особливо корисно для людей, які страждають на респіраторні захворювання, такі як астма або бронхіт.

Регулярні лазневі процедури у чанах надають всебічний позитивний вплив на здоров'я людини. Якщо ви задумуєтеся про встановлення конструкцій, зверніться за допомогою до фахівців. Вони підберуть модель, актуальну саме у вашому випадку. Самостійно роботи з монтажу краще не проводити. Для встановлення потрібні досвід та знання. Тому найкраще довірити роботу кваліфікованим фахівцям. Вони виконають поставлене завдання швидко та якісно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.