Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати міксер

Міксер - один з найбільш незамінних помічників на кухні. Цей апарат навіть не вельми вправній господині допоможе впоратися з тістом для бісквіта і млинців, збити густі вершки, приготувати молочний коктейль або білковий крем.

На відміну від заглибних і стаціонарних блендерів, міксери не оснащуються ножами. Вони вміють тільки замішувати тісто різної консистенції або збивати, а ось подрібнити продукти їм не під силу.

Функція збивання є і в кухонних комбайнах, але не завжди буває зручно через однієї порції крему або пари яєць для омлету підключати, а після використання ще й мити великий кухонний апарат. Тому прості міксери з легко відкріплює і миються насадками-віночками і користуються такою популярністю.

Різновиди міксерів

Всі кухонні міксери діляться на стаціонарні, з підставкою та об'ємною чашею, і ручні, легкі і мобільні.

Перші - могутніше, здатні швидко впоратися зі складними завданнями: густим тестом і великим об'ємом білків. Звичайно, стаціонарна техніка більш громіздка і тяжка, її не склалося в маленьку коробочку і не засунеш в один з кухонних скриньок, та й ціна апарату з підставкою і чашею набагато перевищує номінальну вартість ручної моделі. Але на відміну від простих ручних міксерів, стаціонарні автономні.

Господиня натискає кнопочку - і може сміливо займатися іншими інгредієнтами майбутнього пирога. Маса в чаші сама зіб'ється до потрібного розміру і при цьому не розбризкається. Місткість чаш у цьому різновиді кухонної техніки - близько двох-двох з половиною літрів.

Ручні міксери - знахідка для малогабаритної кухні, де кожен квадратний сантиметр простору на вагу золота. Надпотужними їх, звичайно, не назвеш, але 150-ватні апарати сповна відпрацьовують ті невеликі гроші, які були за них заплачено. Природно, з ручним міксером господині відволікатися не можна: трохи здригнеться рука - і крем або бісквітний напівфабрикат зрадницьки розбризкається по столу і шпалерах.

Більшість міксерів працюють від мережі, але є рідкісні малопотужні моделі на чотирьох батарейках. Портативний міксер - це дорожній варіант, який стане в нагоді і господині, яка прагне побалувати близьких десертами на дачі, і спортсмену, який бажає випити порцію свіжоприготованого протеїнового коктейлю після тренування. Але при великих обсягах збивати продуктів все одно потрібен класичний апарат з проводом.

Характеристики міксерів

Перша за важливістю характеристика будь-якої дрібної побутової техніки - це потужність. У стаціонарних міксерів її показники доходять до 700 Ватт, у ручних, в середньому, складають 200-250, максимум - 400 Ватт.
Швидкостей у міксерів може бути від двох до шістнадцяти. Дорогі моделі виробники оснащують додатковим імпульсним режимом. У таких міксерах швидкість обертання насадок регулюється ступенем натискання на кнопку. Можливість повільного старту, передбачена в деяких апаратах, допомагає уникнути можливого розбризкування вмісту чаші в момент включення міксера.

Турборежим - ще одна обов'язкова, але корисна функція, що дозволяє різко збільшити обороти обертання віночків.

До речі, крім віночків для спінювання коктейлів, збивання білків і кремів, до більшої частини міксерів додаються також насадки для замісу густої маси, а до деяких - спеціальні віночки для приготування повітряного картопляного пюре. Іноді число насадок доходить до п'яти штук, включаючи різного роду подрібнювачі. Але такі кухонні прилади можна вважати скоріше блендерами або міні-комбайнами, ніж чистокровними міксерами.

Міксерні насадки найчастіше виконані з нержавіючої сталі різної товщини. У малопотужних апаратів віночки, як правило, тоненькі, у напівпрофесійних - більш міцні і широкі.

ПОРАДА:

Вибираючи міксер, подумайте як будете його використовувати. Для періодичного збивання кремів і коктейлів вистачить простенької 150-250-ватної моделі, для замісу важкого тіста потрібен мінімум 280-300-ватний апарат.

Ручні міксери традиційно одягнені в легкий і практичний пластик, який, на жаль, не відрізняється протиударними властивостями і іноді тріскається. Для ємностей стаціонарних апаратів використовується нержавіюча сталь, елітні моделі з обертовими насадками виробники роблять повністю металевими з кольоровим емальованим покриттям і нержавіючими аксесуарами.

У міксерах небюджетної цінової категорії передбачені полегшують зберігання приладів відсік для шнура і тримачі для насадок.

Корисні поради

Щоб не переплачувати за зайві функції, вибираючи міксер, дайте відповідь на питання: «Як ви збираєтеся його використовувати?» Для періодичного збивання кремів і коктейлів вистачить простенької 150-250-ватної моделі, для замісу важкого тіста потрібен мінімум 280-300-ватний апарат. Те ж саме стосується кількості насадок, швидкостей і режимів роботи.

Також звертайте увагу на наявність гарантій і надійність збірки міксера. Відомі бренди обіцяють, що їх дітища не завдасть вам клопоту, як мінімум, дванадцять місяців, а то й цілих два роки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь