Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні пройшло випробування ракетної зброї

Проанонсоване Президентом Україна Петром Порошенко 23 березня випробування новітньої української зброї відбулося напередодні на полігоні в Житомирської області.

На відео поширеному в інтернеті можна побачити, як на базі механізованих тягачів радянського виробництва змонтовані тримачі для авіаційних контейнерів, споряджених некерованими авіаційними ракетами.

Некеровані авіаційні ракети, калібром 80 мм були розроблені для озброєння штурмової фронтової авіації і армійських бойових вертольотів ще в роки Радянського союзу.

«Ідея використання такого типу боєприпасів (дальність польоту 1 300 метрів)  виглядає сумнівною, оскільки калібр, дальність польоту ракети, а так само площа суцільного ураження не задовольняє вимоги сучасного загальновійськового бою»- вважають військові експерти.

Але оскільки в Повітряних силах Збройних сил України на сьогодні вкрай мало бойових одиниць - рішення використовувати авіаційні контейнери для стрільби з бронетранспортерів виглядає не так комічно, як це відображено на відео.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь