Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Київ затягнуло сірим серпанком

Сьогодні, 21 вересня, рано вранці українську столицю затягнуло сірим серпанком, а також в місті відчувався сильний запах гару. Смог, який накрив Київ, швидше за все, спровокований так званим метеорологічним серпанком. Про це журналістам розповіли у відділі комунікацій столичного ГУ ДСНС.

За словами речника відомства Світлани Водолаги, попередньо встановлено, що ніякого загорання в місті не було. Швидше за все, причиною смогу став так званий метеорологічний серпанок, який, як правило, з'являється внаслідок перепадів температури навколишнього середовища, коли вночі вже досить холодно, а вдень все ще жарко. Крім того, представниця Головного управління рятувальної служби відповіла і на запитання журналістів про запах гару. Так, Водолага вказала, що відповідний запах з'являється в результаті накопичення і утримування шкідливих домішок в приземному шарі повітря.

Між тим, не заперечує виникнення в Києві саме метеорологічного серпанку і директор Гідрометцентру України Микола Кульбіда. Він також додав, що дане явище з'являється рано вранці і до 11 години серпанок зазвичай розсіюється, тому нічого незвичайного в українській столиці зафіксовано не було.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь