Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Епідемія кору в Одеській області: в селі Шевченкове захворіли 50 дітей

Локальну епідемію кору зафіксовано в с. Шевченкове, яке відноситься до Кілійської територіальній громаді. Це вже другий аналогічний випадок в цьому селі. Однак, більш складний. В даний час зареєстровано 50 хворих дітей, що в кілька разів перевищує показники першого спалаху кору.

За інформацією з центральної районної лікарні, двоє діток (з однієї багатодітної сім'ї) знаходяться в реанімаційному відділенні обласної дитячої лікарні в Одесі. У них діагностовано ускладнення після кору.

Всі хворі діти не були щеплені від цього захворювання у зв'язку з принциповою відмовою батьків. В один день тут захворіли одразу 14 дітей, а вже через 2 дня їх виявилося 40. Результати аналізів ще 10 хворих поки не готові. Але, за всіма зовнішніми ознаками, у них також підозрюють кір. Село Шевченкове - лідер за кількістю відмов від щеплень не тільки в Одеській області, а й в усій Україні. Зараз тут не вакциновані 95 малюків до 7 років і 204 дітей більш старшого віку.

В таких умовах боротися з поширенням захворювань нереально, стверджують фахівці. Ніякі карантини в дошкільних закладах та школах не допоможуть.

Єдиним способом зупинити повзучу епідемію кору та інших захворювань є вакцинація населення, причому, як дитячого, так і дорослого.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь