Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Реформа освіти: майбутніх педагогів чекає інтернатура?

Український уряд схвалив проект реформи освіти в країні, який представила глава профільного міністерства Лілія Гриневич. У разі прийняття законопроекту народними депутатами, вчителів, учнів та їх батьків чекають істотні зміни.

Зокрема, проектом пропонується ввести для випускників педагогічних вузів інтернатуру. Перед тим, як отримати диплом, вони протягом певного часу повинні будуть попрацювати в школах - під керівництвом наставника. Наставники отримуватимуть 20% надбавки до заробітної плати. Крім того, кожного вчителя чекають курси надання першої медичної допомоги і відповідні обов'язки згодом. Міністерство планує ввести вибір шкільних предметів за бажанням. Для реалізації цієї ідеї будуть створюватися міжкласні групи. Діти з інвалідністю, учні, які знаходяться на домашньому навчанні, будуть займатися за індивідуальними навчальними планами, оцінювання таких учнів передбачається за підсумками року. Розроблено 3-сторонню модель навчання на мовах національних меншин. Педагоги отримають більше свободи при складанні навчальних програм. Передбачаються доплати за завідування кабінетами інформатики, спортивними залами, ресурсними кімнатами.

Для батьків в проекті також планується розширення повноважень. Вони стосуються виборів директора і позапланових перевірок шкіл.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь