Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Україна одержала 500 мільйонів євро на ремонт залізниць і доріг

Для здійснення термінового ремонту залізничної інфраструктури, а також автомобільних доріг після пошкоджень і руйнувань, які завдані воєнними діями Україна одержала першу частину допомоги від Європейського інвестиційного банку.

14 вересня 2022 року Україна отримала першу частину термінової допомоги від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у розмірі 500 млн євро для фінансування "Укравтодору", а також "Укрзалізниці". Допомога має бути направлена на здійснення оперативного ремонту пошкоджених через російську воєнну агресію автодоріг, мостів, а також залізниці. Про це повідомили в Міністерстві фінансів України.

Дані кошти являють собою частину другого пакету допомоги від ЄІБ на суму 1,59 млрд євро, розробленого разом з Єврокомісією. Зазначена фінансова допомога гарантована ЄС у межах Мандату на зовнішнє кредитування, вона є доповненням до екстреної фінансової підтримки для України у розмірі 668 млн євро, яку було надано ЄІБ на початку березня поточного року.

"Отримані перші транші з пакета допомоги від ЄІБ на суму 1,59 млрд євро допоможуть країні відновити пошкоджену критично важливу інфраструктуру, включно з мережею автомобільних та залізничних шляхів", - повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.