Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Після Різдва графіки відключень електроенергії стануть жорсткішими

Новорічно-різдвяний період українці проживуть майже без відключень електроенергії. Але після 7 січня слід знову очікувати стабілізаційних планових відключень електроенергії за складеними графіками.

Без відключень електрики на свята обійтися вийшло завдяки дуже теплій погоді та зниженню активності роботи бізнесу та промисловості на час Нового року і різдвяних свят.

За прогнозами синоптиків найближчим часом середня температура суттєво знизиться, а подекуди на території України взагалі будуть сильні морози. Бізнес також почне активізовуватися. Все це разом призведе до суттєвого збільшення навантаження на електромережі, а отже енергетикам для забезпечення балансу в енергосистемі доведеться вводити ліміти на споживання електроенергії. А за введенням лімітів послідують також і стабілізаційні відключення.

Пошкодження об’єктів генерації та магістральних мереж на території України складні та дуже масштабні. Їх відновлення все ще потребує значних ресурсів та багато часу. Енергетики продовжують відновлювати пошкоджені росіянами енергооб’єкти для забезпечення живлення споживачів та підвищення їх надійності.

Для того, щоб подача електроенергії була стабільною, слід її розумно споживати, не користуватися одночасно енергозатратними приладами, слід включати їх по черзі.

Влада тісно комунікує з енергетиками, знає про мету ворога позбавити українців світла і готова протистояти цьому за будь-яких умов і відновлювати всі пошкоджені обєкти.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.