Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Гарячка денге забрала життя майже 300 осіб на Шрі-Ланці

На Шрі-Ланці внаслідок спалаху гарячки денге кількість хворих зросла до 100 тисяч осіб, загиблих - близько 300. На острові закриті навчальні заклади, лікарні переповнені. Про подробиці події інформують місцеві ЗМІ.

Небезпечна недуга, яка передається від комарів, практично повністю паралізувала острів. На Шрі-Ланці навіть закрили всі школи, щоб зупинити безпрецедентний спалах захворювання.

Порівнюючи статистичні свідчення за минулий і поточний рік, Червоний Хрест прийняв рішення наростити свою активність, адже кількість постраждалих перевищила 100 тисяч осіб, що практично в два рази більше, ніж за минулий період. Так, за минулі місяці 2017 року на острові від гарячки денге загинули 290 осіб (це в 4 рази більше, ніж загиблих за весь минулий рік). Однією з головних причин різкого зростання захворювання в місцевому МОЗ називають те, що даний вірус розвинувся, внаслідок чого у людей відсутній імунітет до даного штаму.

Варто відзначити, що в даний час у всіх навчальних закладах було презентовано інструкції для координації з органами місцевого управління, а також пошуку будь-яких районів зосередження і розмноження москітів в безпосередній їх близькості.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь