Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Група українських альпіністів потрапила під каменепад

У дігорському районі Північної Осетії група українських альпіністів в кількості сімох людей потрапила під каменепад. Сталося це 3-го серпня на перевалі Допах. За даними, які озвучили в МЗС України, серед альпіністів є поранені - троє жителів Одеси.

Рятувальна операція почалася о шостій ранку за київським часом. На місце події були відправлені бригади Північно-Осетинського рятувального загону. Камінням придавило трьох альпіністів. Учасники групи самотужки змогли їх витягнути з-під купи каміння, але ті отримали дуже серйозні травми, тому пересуватися не могли. Про те, як проходить рятувальна операція поки інформації немає, але в українському МЗС зазначають, що стежать за ситуацією.

Нагадаємо, в червні на Кавказі загинули двоє українських альпіністів. Один з них був жителем Одеси і в гори вирушив, щоб зійти на Ельбрус. Під час підйому йому різко стало погано. Його товариші змогли повідомити російським рятувальникам місце його перебування, але ті не змогли вчасно дістатися, оскільки був сильний снігопад. Другий альпініст - тридцятидвохрічний житель Києва, загинув під час підйому на Казбек. Хлопець зірвався в льодову ущелину. Хоча його змогли витягнути, але він отримав важкі травми, несумісні з життям.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь