Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати дверний замок

Вибираючи замок, потрібно враховувати наступні фактори: матеріал, з якого виготовлені двері (від цього залежить вибір типу замка), що виконується дверима функція (наприклад, для захисної двері найкраще встановити два замки (або більше), що відрізняються за типом).

Накладні замки прості в установці, майже не зменшують міцність в області установки, і оптимально підходять для дверей, які відкриваються всередину. Мінусом установки таких замків вважається погіршення зовнішнього вигляду дверей. Зламостійкі накладні оптимальні для металевих в'їзних або гаражних воріт, причому можна поставити додаткові запірні пристрої (тяги), які працюють разом з замком і замикають двері ще як мінімум в двох точках.

Врізні замки складніше встановити, тому можливість неякісної їх установки трохи вище. Також варто відзначити, що установка таких замків призводять до значного ослаблення двері в області врізки.

Крім того, вони розташовані близько до зовнішньої поверхні дверей, а тому більш доступні зловмисникові.

Врізні замки ідеально підходять для сталевих дверей, так як вони непомітні і практично не змінюють зовнішній вигляд дверей. Корпус і механізм врізного замка поміщається всередині дверного полотна, а на її поверхні залишаються помітними тільки замкові щілини і ручки.

Врізні замки діляться на три групи - будівельні, середні і зламостійкі. Будівельні врізні замки мають мінімальну секретність, їх рекомендується ставити в якості тимчасових. Взломостойкие врізні замки ставлять в приміщення, що вимагають підвищеної охорони: від міської квартири до банківських сховищ. Деякі моделі встановлюють навіть у сейфи. Середня група врізних замків є найбільший розкид.

Замки навесные Авантек найчастіше, використовуються для дверей різних підсобних приміщень (комор, горищ, комор), гаражів, сараїв, воріт, тобто там, де складно встановити врізні або накладні замки через неточну механіку дверей.

Такі замки дуже зручні для зломщиків, яким навіть не потрібно підбирати для них ключі - досить просто зірвати замок за допомогою підручних засобів.

Найбільш ненадійні з навісних замків - алюмінієві. Добре витримують ударну дію чавунні замки, але зате вони при сильних морозах стають дуже крихкими. Тому якщо вам потрібен навісний замок, то вибирайте той, що має сталевий корпус.

А ще краще - придбати навісний замок не з традиційної дужкою, а із замикаючим пальцем.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь