Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які пральні машини найменше ламаються?

Пральна машина - незамінний помічник в будинку. Сьогодні жодна господиня не може обійтися без даного апарату. Найчастіше люди відкладають інші покупки, щоб купити саме цей пристрій. За роки випуску даного виду побутової техніки накопичилася статистика сервісного обслуговування.

Всі пральні машини відрізняються між собою набором функцій: тип завантаження, клас прання, системою управління, габаритами, програмами прання, кількістю оборотів, брендом. Деякі з них більш надійні, але в разі поломки потребують покупці дорогих деталей. Інші можна купити недорого, але в подальшому можуть виникнути складності з ремонтом.

На думку продавців і сервісних менеджерів найнадійнішим виробником пральних машин є компанія Bosch. Протягом 5 років експлуатації з ладу виходять тільки 5% пристроїв. Слід підкреслити, що ціна повністю відповідає якості.

Друге і третє місце рейтингу займають корейські виробники LG і Samsung. Вони йдуть «нога в ногу» з надійності, сервісного обслуговування та вартості запчастин. Ціна цих пристроїв доступна для кожного. Ремонт пральних машин тривати недовго, так як до будь-якої моделі можна придбати необхідні деталі.

Далі йде італійська фірма Zanussi. Пристрої даного бренду хоч і недорогі, проте часто ламаються Тени.

На наступному ступені рейтингу виробники Ardo, Indesit, Ariston. Майстер по ремонту пральної машини допоможе усунути будь-яку поломку або замінити зношені запчастини.

Дефіцит деталей відчувають Siemens, AEG, Candy, Schulthess. Вартість таких пристроїв не відповідає заявленій якості. У більшості випадків дешевше купити нову пральну машинку ніж полагодити стару.

Найпоширеніші поломки

 У більшості випадків поломка проявляється перші п'ять років. Причиною заміни деталі можуть бути перепади напруги або порушення правил експлуатації. Найчастіше ламається ТЕН або модуль управління. В сервісний центр також звертаються з проблемою зносу підшипників або насоса. Перебіг води з нижнього краю пристрою говорить про розрив манжета люка.

Будь-яких проблем з роботою пральної машини можна уникнути якщо звертатися з апаратом акуратно. Однак якщо поломки не уникнути краще звернеться до спеціалізованого сервісного центру і довірити діагностику апарату справжнім професіоналам. Самостійна заміна деталей може повністю вивести з ладу дорогий пристрій.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь