Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості освіти за кордоном

Якщо ви зважилися отримати освіту за кордоном, необхідно пам'ятати про ту нової кліматичної, мовному та культурному середовищі, в якій виявляється новоспечений студент відразу після приїзду в свій кампус. Вибір відповідного коледжу або університету - це вкрай відповідальний крок, адже ви маєте намір провести в цьому місці наступні 3-4 роки свого життя.

У багатьох міжнародних рейтингах, які оцінюють привабливість країн з точки зору отримання освіти, Великобританія займає лідируючі позиції. Це досить легко зрозумілий факт. Саме тут сформувалася якісна система освіти з традиційними цінностями, які зберігаються і передаються з покоління в покоління. Слід враховувати, що можливість здобути освіту у Великій Британії на безкоштовній основі - це велика рідкість.

Між іншим, вас може зацікавити сайт studinter.ua, на якому є достатньо корисної інформації щодо навчання в інших країнах.

Система вищої освіти

Великобританія стала батьківщиною англо-саксонської моделі освіти, яка згодом була запозичена багатьма іншими країнами. Навчання за кордоном за такою моделлю передбачає триступеневу систему отримання вищої освіти:

Особливості освіти за кордоном

Бакалаврат. Тривалість навчання - 3-4 роки. Перший ступінь вищої освіти, успішне завершення якої передбачає отримання диплома і ступеня Bachelor. Більшість студентів складає свою освіту на цьому етапі, оскільки британського диплома бакалавра цілком достатньо, щоб стати професіоналом в обраній галузі. Бакалаврат в Великобританії передбачає отримання однією з п'яти ступенів: гуманітарних, природничих, технічних наук, права чи медицини. Студенти-медики вчаться трохи довше покладених 3-4 років. Існує ряд можливостей, які допускають безкоштовне або частково субсидованих навчання, які доступні тільки для особливо видатних студентів і припускають значні академічні досягнення.

Магістра. Навчання за кордоном за цією програмою триває 1-2 роки. Наступний щабель, яка в цілому налічує близько 17 тисяч різних програм. Після закінчення студент отримує ступінь Master. Навчання в магістратурі - це вкрай бажане вимога для студентів, які мріють згодом отримати Phd. Факультети багатьох ВНЗ тісно співпрацюють з потенційними роботодавцями, що значно підвищує шанси магістрантів на успішне працевлаштування.

Докторантура. Цей ступінь освіти має на увазі проведення незалежного оригінального дослідження і доступна тільки для студентів зі значними академічними досягненнями. Тривалість навчання на цьому етапі в деяких випадках досягає 8 років. Після успішного захисту дисертації докторант отримує ступінь PhD ( «доктор філософії»). Програми докторантури на увазі міждисциплінарний підхід.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь