Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати телевізор? Купуйте грамотно!

Вибір телевізора можна назвати легким завданням. Зовні схожі моделі відрізняються за своєю функціональністю. ЖК-телевізори - це пристрої, що мають рідкокристалічний дисплей. Найбільш популярні в наш час. Такі телевізори оснащені спеціальною світлодіодним підсвічуванням. Вона дає можливість зменшити споживання електроенергії та дозволяє поліпшити передачу кольорів.

Переваги РК-телевізорів

- чітке зображення під час програвання відео FullHD і UltraHD; - низькі витрати електроенергії; - тонкий корпус; - немає мерехтіння картинки.

Вибір телевізора

При виборі телевізора необхідно звернути увагу на такі характеристики:

1. Діагональ екрану є першим параметром при виборі даної техніки. Саме на діагональ в першу чергу звертає увагу покупець. Щоб правильно вибрати телевізор щодо цього параметра, необхідно врахувати віддаленість глядача від місця розташування даної техніки. Чим далі відстань до глядача, тим більше повинна бути діагональ.

2. Види матриць. На даний момент існує 4 види матриць - TN, IPS, VA (MVA, PVA, S-PVA) і UV2A. Матриця TN є найпростішою і зустрічається в самих недорогих моделях. Забезпечують непогану яскравість картинки, але контрастність і кут огляду сильно поступаються більш новим технологіям.

IPS-матриця має на увазі розташування молекул рідкого кристала паралельно один одному щодо площині екрану. Використовуються вони як в бюджетних, так і в дорогих моделях. Зображення на екрані телевізора даної матрицею дуже якісне, чітке і контрастне. І має досить великий кут огляду. VA-матриця - має на увазі вертикальне розташування рідких кристалів відносно площини телевізора. Відрізняється високим рівнем контрастності. UV2A-матриця має найбільші кути огляду, а також високу глибину чорного кольору. Але такі матриці дуже рідко використовуються.

3. Технічні характеристики пристрою. Кожен покупець звертає увагу на питання, що цікавлять його технічні особливості тієї чи іншої моделі телевізорів і вибирає певну модель, спираючись саме на ці характеристики. Важливими показниками при виборі даної техніки є ергономіка, інтерфейс і функціональні особливості.

4. Наявність Smart TV - ця функція дозволяє розширити функціональність перегляду відео. Моделі, які мають цю функцію, дозволяють заходити в інтернет без участі комп'ютера, а також запускати різні додатки.

Популярні марки

На ринку техніки представлена ​​величезна кількість виробників і марок телевізорів. Найбільш популярні серед споживачів большие телевизоры таких марок, як Samsung, LG, Sony, Philips. Функціональні можливості таких телевізорів знаходяться на високому рівні. Техніка даних фірм практично не виходить з ладу, відрізняється якістю запчастин, надійністю і тривалим терміном експлуатації. Ведуться постійні роботи по модернізації і випуску нових моделей телевізорів з удосконаленими функціями. Багатофункціональність і інновація - головні завдання виробника.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь