Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Дизайн інтер'єру приватного будинку

Приватний будинок в порівнянні з квартирою має незаперечні переваги, але, оформляючи його інтер'єр, потрібно враховувати багато нюансів.

Людина ніяк не може визначитися, чого ж він хоче: то ми прагнемо з сіл до міста, то знову тягнемося до природи. Ось і зараз життя у власному заміському будинку дуже популярна і бажана для багатьох жителів мегаполісів. Власний будинок - величезне щастя і маса приємних клопотів, пов'язаних з облаштуванням нового володіння.

Хтось вважає за краще купити «голу» ділянку і упорядкувати її з нуля, хтось придбає вже відбудований котедж з зеленими галявинами, але практично всі зіткнутися з проблемою - як оформити интерьер частного дома.

Ідеального рішення, що підходить всім, звичайно, не існує, але є кілька загальних рекомендацій, актуальних для будь-якого домовласника, який прагне пустити коріння на власній землі.

Не намагайтеся скопіювати чийсь проект: будь-який інтер'єр створюється під потреби і особливості окремо взятого замовника. Те, що підійшло одному і на перший погляд може бути доречно в вашому домі, на ділі, швидше за все, виявиться мало зручним і незатишним.

Скористайтеся новими обставинами по максимуму: не варто перетворювати приватний будинок в клон міської квартири. Розплануйте простір таким чином, щоб виходів на вулицю було якомога більше. Передбачте криту терасу, зону барбекю і зону для відпочинку біля багаття під відкритим небом.

Продумайте, чи будете ви використовувати будинок для постійного проживання або в якості дачі. Від цього багато в чому залежить вибір стилю. Будинок, де постійно кипить життя, вимагає більш комфортного та функціонального стилю: скандинавський або сучасний стиль, мінімалізм і т.д. Якщо ж ви приїжджаєте в заміський будинок у вихідні, то можна втілити в життя ваші мрії про кантрі, Провансі або інших стилях, більш насичених декором.

Від режиму вашому житті в будинку залежить навіть розташування функціональних зон. Наприклад, якщо ви снідаєте всією сім'єю, то розмістіть обідній стіл у східних вікон. Якщо вранці все їдять в різний час, а ось сімейна вечеря - це для вас святе, то краще розмістити їдальню зону біля вікон, що дивляться на захід.

Якщо будинок невеликий, використовуйте деякі технічні хитрощі: світлі фарби для стін і темну для підлоги; прозору меблі; велика кількість відображають поверхонь; відкриту планування. Іноді досить просто не використовувати штори (в приватному будинку така можливість є), щоб приміщення стало візуально більше.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь