Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Посуд з опалового скла

Привабливий матово-молочний вигляд сировини викликав сплеск зацікавленості з боку дизайнерів, виробників і різних груп споживачів.

Опал - це камінь, який складається з води і частинок діоксиду кремнію. Кінцевий колірний результат залежить від співвідношення складу. Чим більше води - тим прозорішим виходить застиглий камінь. Найчастіше кількість води складає 6-10% від усієї суміші.

За тією ж технологією виготовляють і скло, відразу надаючи йому необхідну форму. Також в складі скла можуть бути присутніми кістяна зола в невеликій кількості, кварцовий пісок, доломіт, вапняк і інші додаткові елементи. З їх допомогою і вдається домогтися напівпрозорого ефекту. У випадку зі склом цей ефект також залежить від співвідношення складових частинок. Після того, як процес плавлення пройде кілька етапів - вийде справжнє опалове скло.

Скло може бути прозорим або матовим. Все залежить від покриття, яке використовують в процесі виготовлення. Також скло в підсумковому результаті може мати різнобарвну поверхню.

Опаловий посуд по ссылке відрізняється різноманіттям стилів і дизайнерських рішень. Вироби виготовляються з прозорого, напівпрозорого і матового скла.

Вироби з цього матеріалу піддаються фарбуванню із застосуванням простої технології. Великі масштаби виробництв, зайнятих виготовленням посуду з опалового скла, дозволяють використовувати для розпису підглазурні фарби, на які зверху наноситься шар глазурі. Таким чином малюнок виявляється «запечатаним» в шарах. Такий посуд не принесе шкоди здоров'ю, фарби не зблякнуть згодом, малюнок не зітреться.

Особливою популярністю користується посуд з флористичними дизайнами, яскравими графічними елементами, етнічними орнаментами. Не здає своїх позицій і мінімалізм - мода на лаконічні, елегантні сніжно-білі сервізи просто поза часом.

Плюси матеріалу і його користь

Опалове скло все частіше використовується в посудній промисловості. Це пов'язано з рядом переваг, які воно має. До них відносяться поєднання вишуканості порцеляни, практичність загартованого скла і багато інших.

Основні плюси:

  1. Стійкість до ударів. Опалове скло набагато міцніше звичайного, тому при ударі виріб не розіб'ється. Часто такий посуд називають «вічним». Але потрібно пам'ятати, що це скло, і в рідкісних випадках при дуже сильних впливах, воно може не витримувати силу удару.
  2. Стійкість до, так званих, шокових перепадів температури. При різкій зміні температурного режиму, посуд не лопається. Це дозволяє використовувати його для випікання страв у духовці або мікрохвильових печах.
  3. Довговічність. Такі вироби не зношуються з часом і не втрачають свого первісного вигляду. Структура поверхні з роками залишається гладкою, не піддаючись механічним деформаціям, навіть при тривалому контакті зі столовими приборами.
  4. Легкість і гігієнічність. Завдяки сучасним технологіям виробництва такий посуд при кінцевому результаті не має пір - бруд не застряє, як в інших видах посуду і добре очищається. Таким чином при використанні забезпечує високу гігієнічність. Також матеріал легше порцеляни, але не поступається йому в своїй практичності і зручності.
  5. Має великий вибір кольорів і малюнків, які завдають виробники. Тому кожен зможе підібрати модель виробу на свій смак.

Можна сказати, що користь опалового посуду полягає в його практичності при використанні, безпеки для приготування їжі і довготривалої експлуатації.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь