Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати земельну ділянку?

Співвідношення площі земельної ділянки, має бути пропорційним розміру споруджуваного на ній будинку. Ідеально, коли розмір ділянки в 10 разів перевищує розмір будинку. Це обумовлено, не тільки бажанням нових домовласників розмістити на ділянці гараж, лазню, город та інші господарські споруди, а й мати достатню віддаленість від сусідніх будинків.

Чим більша земельна ділянка, тим вища вартість будинку. Але, відповідно, вищі витрати на обслуговування великого наділу землі, його благоустрій і звичайно ж оподаткування. Навіть якщо не зводити сад або город, на землі необхідно скошувати небажану рослинність, прибирати сміття, листя, очищати від снігу.

Тому при виборі розмірів землі на сайті https://zml.com.ua потрібно керуватися готовністю і можливістю вкладати грошові та фізичні ресурси, для створення комфорту навколо будинку.

Доглянута, невелика ділянка землі, набагато краще захаращеного і покинутого, хоча і великого земельного наділу.

Крім розміру має значення і форма земельної ділянки, яка буде найбільш зручною в залежності від мети використання, запланованої майбутніми домовласниками.

Найкращою формою для будівництва будинку вважається квадрат. На таких ділянках, є можливість найбільш правильно і практично розташувати всі додаткові будови і посадки.

Ділянки прямокутної форми мають ряд незручностей. Перш за все, потрібно продумувати розташування будинку (не кожен проект будинку підійде). Істотний недолік - близько розташоване сусідство. А зводити високий паркан - значить затінювати дворову територію і вікна.

Ділянки землі асиметричної або кутової форми частіше розташовуються крайніми, межують з дорогами або магістралями. Тому на таких ділянках, крім близького сусідства, ще доведеться відчувати незручності від постійного шуму, бруду і перехожих.

Необхідно оцінити якість ґрунту і близькість ґрунтових вод для вирішення питання про можливість і доцільність будівництва на обраній ділянці землі.

Вкрай важливим, при виборі землі під будівництво тут  zml.com.ua, є близьке розташування комунікацій і під'їзних шляхів. Відсутність водопроводу і каналізації, можна компенсувати бурінням свердловини і будівництвом септика. Але без газу або електрики, комфортне життя неможливо уявити.

Важливо, щоб, ділянка перебувала в екологічно сприятливому місці з необхідною інфраструктурою.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь