Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

5 способів прибрати сніг з даху

Сніг, що акопичився на даху, може стати причиною багатьох неприємностей, але, з іншого боку, він забезпечує додаткову теплоізоляцію будівлі. Розповідаємо, коли потрібно прибирати сніг з даху і як зробити це безпечно і швидко.

Коли потрібно чистити дах

Зазвичай будинки проектуються і будуються з урахуванням кліматичних особливостей місцевості, а тому правильно встановленої кроквяної системі не страшний товстий сніговий покрив. Але якщо будинок старий, конструкція може підгнити і бути ненадійною, а це загрожує обваленням даху. В цьому випадку сніг з даху потрібно чистити регулярно, не допускаючи його скупчування, і краще за все звернутись до спеціалістів https://garrant.in.ua/.

Раптове потепління може призвести до того, що сніг з даху почне опадати сам цілими пластами. Тому якщо синоптики попереджають про встановлення плюсової температури, почистіть дах заздалегідь.

Перед настанням весни прибрати з покрівлі сніговий покрив потрібно, щоб уникнути протікання і підмивання ґрунту біля будинку. Це особливо актуально для плоских дахів, якщо водостічна система встановлена неправильно або зовсім відсутній.

Снігоочисний скребок

Один з найбільш зручних інструментів для прибирання снігу - снігоочисний скребок для дахів. Телескопічна або складова ручка в залежності від моделі може досягати 6 м. Таким пристосуванням зазвичай користуються для очищення даху від м'якого, ще не злежалого снігу, стоячи на землі. Вважається одним з найбезпечніших методів роботи.

Снігова лопата

Якщо у вас є доступ на дах через горище, найпростіше прибирати сніг з даху сніговий лопатою. Нею добре зчищати верхній шар снігу, який ще не перетворився в полій.

Мотузка

Для очищення дахів невеликій площі можна використовувати просту, але дуже довгу і міцну мотузку, яку закріплюють на покрівлі і максимально утаплівают в сніг. Другим кінцем з землі справляються із підрізанням пласта снігу, і він сходить. Працювати таким чином найкраще удвох - одна людина на даху зміцнює трос, інший працює внизу.

Ручна бензопила

Якщо сніг перетворився в щільну крижану масу його можна прибрати ручної бензопилою. Невеликі шматки випилюють по одному, щоб їх було зручніше скидати вниз. Збивати крижані освіти можна молотком або кувалдою. Варто мати на увазі, що виконувати таку роботу досить небезпечно, тому дотримання техніки безпеки з використанням страхувального троса обов'язково.

Теплова гармата

Позбутися від снігу на даху можна нагріваючи сніг тепловою гарматою. Такий метод дуже трудомісткий, енерговитрат і не завжди практичний, особливо якщо мова йде про щільну криги. Більш ефективно розтопити сніг на даху можна, якщо заздалегідь подбати про прокладання кабелю, що гріє в місцях, де зазвичай утворюється сильне обмерзання.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь