Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Плюси програмування на Java

Не так багато технологій можуть похвалитися тим, що вони є актуальними вже більше 20 років. Однак в цьому році Java посіла п'яте місце в списку найбільш популярних технологій, поступившись тільки незаперечним лідерам: JavaScript, HTML, CSS і SQL.

Java займає 18-е місце в рейтингу улюблених технологій (за результатами опитування StackOverflow) і не потрапляє в рейтинги ненависних. Сьогодні обговоримо плюси Java - близького і дорогого для багатьох програмістів мови, перевіреної часом технології з впізнаваним логотипом, у вигляді чашки гарячої кави. Детальніше - на сайті https://itea.ua/courses-itea/java-programming/.

Що таке Java-програмування: історія і внесок

Java - це мова програмування загального призначення, який слід парадигмі об'єктно-орієнтованого програмування і підходу «Написати один раз і використовувати скрізь». Java використовується для настільних, мережевих, мобільних і корпоративних додатків.

Java - це не тільки мова програмування, а й екосистема інструментів, що охоплює майже всі, що може знадобитися при програмуванні на Java.

Як Java змінила світ програмування:

  1. Гнучкість. Java довела, що C - процедурний, керований вручну і залежить від платформи код - це не межа досконалості. Завдяки Java, все більше людей почали застосовувати об'єктно-орієнтоване програмування, яке зараз використовується повсюдно.
  2. Аплети. Ще до появи JavaScript, в Java додали аплети - невеликі веб-програми, які надають інтерактивні елементи для візуалізації та навчання. Вони не використовуються ні для чого, крім простої анімації, однак аплети привернули увагу багатьох програмістів і підштовхнули їх до розробки HTML5, Flash і JavaScript.
  3. Розробка через тестування. Java TDD - вже давно не експериментальна практика, а стандартний спосіб розробки програмного забезпечення. Введення JUnit 2000 року вважається одним з найбільших досягнень Java.

Плюси програмування на Java

Java - вже не єдиний офіційно підтримуваний мову для розробки на Android. Java далеко не єдиний вибір в веб-програмуванні. Проте, Java йде в ногу з часом. Давайте розглянемо, які переваги пропонує Java.

+ Об'єктно-орієнтоване програмування

Java включає в себе об'єктно-орієнтоване програмування (OOP) - концепцію, в якій ви не тільки визначаєте тип даних і його структуру, а й набір функцій, що застосовуються до нього. Таким чином, структура даних стає об'єктом, яким можна управляти для створення відносин між різними об'єктами.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь