Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати робот-пилосос для дому

Про те, який робот пилосос краще купити для дому, плюси і мінуси пристроїв, їх технічні характеристики і можливості ми поговоримо в цій статті.

Будова і принцип дії приладу

Маленький автоматичний помічник робить прибирання приміщення самостійно, без участі людини. Від «господаря» потрібно тільки періодичне обслуговування гаджета, наприклад, долівка води в мийну модель, очищення щітки від волосся і вовни, очищення сміттєзбірника від пилу.

Які бувають роботи пилососи на сайті https://alfabox.com.ua/robot-vacuum-cleaners/ibot-vac-plus? Абсолютно різні. У стандартних моделей кнопки і датчики управління розташовані у верхній частині корпусу, який буває круглим або, рідше, квадратним. Електроніка, щітки, колеса, фільтри і ємності для води переміщаються вниз. Вбудовані датчики і камера допомагають спланувати і запрограмувати траєкторію руху пристрою по кімнаті.

Який робот пилосос краще працює? Той, в якому корпус окантований чутливою гумовою прокладкою. Вона не дозволяє приладу битися об стіни і різні предмети в процесі руху, тим самим запобігаючи його пошкодженню.

Пристрій працює таким чином:

  1. їздить по підлозі і своїми лопатевими щітками чистить приміщення в кутах і уздовж плінтусів, згрібаючи сміття в центр;
  2. центральні щітки, обертаючись назустріч один одному, збирають сміття в мішок;
  3. пристрій збирає все в кімнаті бруд, при цьому пил і всі дрібні частинки затримуються у фільтрі.

Кількість фільтрів і щіток може бути різним. Воно залежить від марки виробника. Висота і форма різних моделей теж відрізняється.

Типи роботів-пилососів

Існує три різновиди техніки:

Для сухого прибирання
Дані пристрої очищають приміщення стандартним чином, без використання води. Вони всмоктують в себе пил, шерсть, сміття з дерев'яних, керамічних, ламінатних, килимових та інших видів покриттів. В даному випадку використовується циклонний пилозбірник - вбудований пластиковий контейнер. Коли він повністю заповнюється сміттям, то подає звуковий сигнал, що повідомляє про необхідність очищення. Контейнер слід дістати з корпусу і просто висипати його вміст у відро. Все, прилад знову готовий до роботи! Перевага такого мішка полягає в легкості його очищення. Робот пилосос з функцією сухого прибирання підходить для повсякденного використання. Він досить тихий і невибагливий, працює в автоматичному режимі, не створюючи шуму.

Для вологого чищення
У такі моделі вбудовані спеціальні мікрофіброві насадки, вбирають вологу і миючі підлогу. Деякі пристосування здатні збирати брудну воду. У найбільш «просунутих» гаджетах є вбудований аквафильтр, який якісно затримує пил, будучи повністю екологічним. Після закінчення роботи його потрібно просто промити водою. Мінус мікрофібрових серветок полягає в необхідності їх постійного очищення від насевшей пилу. А недолік самого робота пилососа з функцією вологого прибирання в тому, що він не може чистити килимові покриття. Але в усьому іншому він хороший.

Комбіновані
Ці моделі універсальні: вони здатні підмітати і мити. Щоб помити підлогу, спочатку вони розбризкують перед собою струмінь води, а потім підтирати її все тієї ж мікрофіброві насадкою. Їх недолік в тому, що потрібно постійно виливати брудну і наливати чисту воду в резервуар, а також прати серветку. Також ними не можна мити матеріали, бояться вологи.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь