Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Обираємо зручний матрац

Щоб після сну відчувати себе виспаним і відпочившим, необхідно не тільки вчасно лягати спати, але і правильно підібрати матрац. Величезна різноманітність таких виробів будь-якого призведе до розгубленості. Важливо не тільки придбати недорогий матрац в Києві, а й уважно поставитися до декількох важливих критеріям, які визначають якість виробу.

Жорсткість матраца

Цей параметр є одним з найголовніших для матраців. Від нього залежить якість відпочинку і сну людини. Виділяють такі різновиди матраців в залежності від жорсткості:

  1. підвищений рівень. Вони ідеально підійдуть людям, які страждають від проблем зі спиною, особливо якщо це остеохондроз та інші хвороби хребта. Звичайно, матрац буде не найзручнішим через тверду поверхню, зате він добре зберігає форму і підтримує спину;
  2. середній рівень. Такі матраци рекомендовані людям із середнім ростом і статурою. Для них вони будуть максимально комфортними;
  3. низький рівень. Зазвичай такі вироби купують для дітей віком до 15 років, а також для літніх людей. Подібні матраци за рахунок спеціальних шарів добре тримають форму, але їх поверхня дуже м'яка, зручна, ніжна.

Оптимальний варіант для багатьох людей - це матраци середньої жорсткості, однак для кожної людини це індивідуальна характеристика. Щоб купить матрас от производителя - переходьте за посиланням.

Габарити матраца

Найчастіше для 1-спального ліжка передбачені недорогі матраци з шириною 80 або 90 см, а завдовжки по 190 або 200 см. Для 2-місних ліжок передбачена довжина в 200 см, а ось ширина може бути:

  1. 120 см,
  2. 140 см,
  3. 160 см,
  4. 180 см.

Розміри матраца теж впливають на якість сну. Якщо ширина виробу більше ліжка, то краї будуть звисати, що призведе до незручності. Якщо матрац менше необхідних параметрів, то це теж порушує сон. Коли довжина не відповідає ліжку, то матрац не вийде нормально експлуатувати. Найкраще вибирати одночасно і ліжко, і матрац, причому стандартних розмірів, щоб не було нестиковок.

Вибір висоти матраца в залежності від ваги сплячої людини

Крім вище перерахованих критеріїв, важливо враховувати вагу людини, яка буде займати це спальне місце. Від цього залежать відчуття від лежання на матраці, а також термін його служби. Не рекомендується перевищувати допустимий максимум ваги, на який розраховано виріб. Найкраще вибирати матрац так, щоб залишалося ще 5-10 кг в запасі.

Для людей із зайвою вагою оптимальний варіант - високий матрац. Якщо показник нормальний, то рекомендовані вироби з середньою товщиною. Для худих людей краще не вибирати матраци з потовщенням, так як вони не зможуть досить сильно тиснути тілом на поверхню.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь