Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як доглядати за кожним з типів покриття для підлоги

Прибирання сміття та миття підлоги зовсім недостатньо, тому варто розглянути способи більш глибокого догляду.

Лінолеум

Що впорається з забрудненнями на лінолеумі: допоможе вологе прибирання з використанням миючих складів, в яких не повинні міститися агресивні речовини або кислоти. Їх вплив може пошкодити верхній захисний шар, що зробить лінолеум менш привабливим. Більш складні плями видаляються бензином або розчинником. За допомогою поліролі або спеціальної мастики можна створити плівку, вона захистить від зношування. Цю обробку потрібно робити раз в три місяці. Великий вибір підлогових покриттів - на сайті https://dobra-pidloga.kh.ua.

Ламінат

Для ламінату краще сухе прибирання за допомогою пилососа, але так як без вологою не обійтися, її потрібно робити не частіше ніж один раз на тиждень, після чого підлогу повинен добре просохнути. Ламінат легко пошкодити, рекомендується постелити на нього килим, для меблів використовувати гумові накладки, а при видаленні плям користуватися м'якою губкою або серветкою.

Паркет

Паркетній підлозі, покритому лаком, протипоказані універсальні миючі засоби, для нього є свої, із середнім кислотно-лужним рівнем. Мити паркет слід добре віджатою ганчіркою, щоб уникнути попадання зайвої вологи, хоча її недолік може привести до всихання статі, тому в приміщенні потрібно підтримувати оптимальну вологість.

Зверніть увагу! Згодом паркет можна відшліфувати і заново розкрити лаком - це поверне йому первісний вигляд.

Пробкова підлога

Підлоги такого типу не вибагливі в прибиранні, головне підбирати м'які миючі склади і не використовувати абразиви. Для довговічності покриття необхідно підтримувати помірний температурний режим і помірну вологість. Верхній шар коркового покриття можна оновити, покривши поліуретановим лаком, попередньо знявши старий шар. При пошкодженні такого статі, проблемну ділянку легко замінити без загального демонтажу.

Ковролін

Ковролін потребує щоденного сухого прибирання за допомогою пилососа. Волога проводиться набагато рідше, інакше може з'явитися запах вогкості і виникне сприятливе середовище для появи цвілі. При усуненні забруднень спеціальний засіб для виведення плям наноситься на білу серветку, що б ковролін ні убрався. Цей спосіб буде дієвим, якщо пляма свіже.

Зверніть увагу! З застарілими плямами допоможе впоратися гліцерин, необхідно нанести його на проблемне місце на 10 годин, потім видалити, використовуючи мильний розчин.

Плитка

Плитка зазвичай укладається в місцях з підвищеною вологістю, тому можна мити її щодня і це не вплине негативно дії. Не потрібно регулярно вдаватися до агресивних миючих засобів, але у випадках появи іржі або відкладень жорсткої води без них не обійтися.

Для боротьби з менш складними забрудненнями є маса інших засобів. При очищенні глянсовою плитки краще не використовувати абразивних засобів інакше вона втратить свій блиск. З дотриманням цих простих правил підлоги збережуть ідеальний стан і дозволять твердо стояти на ногах.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.