Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати Wi-Fi роутер для квартири і на що звернути увагу?

Коли вся сім'я збирається разом, домашній інтернет проходить перевірку на міцність. Старші діти вчаться онлайн, молодші грають в комп'ютерні ігри. Дорослі підтримують відеозв'язок з колегами, а ввечері спілкуються в соціальних мережах.

Коли всі вдома виходять в мережу одночасно і з різних пристроїв, швидкості може не вистачати. Обривається відеоконференція на ноутбуці, коли дитина завантажує онлайн-гру на комп'ютері. Або гальмує пошта, коли дружина викачує серіал на планшет.

Якщо ситуація знайома - час замінити роутер на новий, потужніший, і перейти на надшвидкісний інтернет. Але який выбрать роутер та на що орієнтуватися при його заміні?

На частоту, якщо Wi-Fi барахлить в певні години

Якщо раніше інтернет-сигнал був слабким тільки у вихідні і ввечері в будні, а тепер ледь ловить навіть вранці та вдень, краще замінити роутер на такий, який підтримує частоту 5 ГГц.

На такій частоті не працюють побутові прилади, які часто вносять перешкоди в інтернет-сигнал, а ще в ній більше вільних каналів. Це означає, що в годину-пік, коли сусіди за стінкою вийдуть в мережу, зв'язок не впаде, а буде працювати швидко без перебоїв.

Але перш, ніж відправлятися в магазин за новим роутером, переконайтеся, що всі ваші пристрої - смартфони, ноутбуки та планшети - підтримують частоту 5 ГГц.

На швидкість, якщо при швидкісному тарифі інтернет слабкий

Знайдіть на задній панелі роутера порт з написом WAN. Поруч з WAN-портом буде вказана цифра. Це швидкість, яка отримується з інтернет-кабелю через Wi-Fi та ловиться ноутбуком, планшетом або смартфоном.

Наприклад, якщо у вас тариф зі швидкістю 300 Мбіт/с, а на WAN-порті вказано 100 Мбіт/с, пристрій зріже швидкість. Щоб отримати максимум інтернету, замініть девайс на інший, з відповідною швидкістю.

На площу покриття, якщо у вас велика квартира

Якщо рівень сигналу падає тільки в дальній кімнаті, значить ваш роутер не покриває всю площу квартири. Або він розташований не в самому вдалому місці.

Наприклад, великі предмети - це завжди перешкода для сигналу, вони можуть вносити перешкоди. Ідеально, якщо перед пристроєм немає фізичних перешкод у вигляді стін, побутової техніки та меблів.

Перше, що можна зробити, це обійти квартиру з ноутбуком і виявити «сліпі» зони. Після чого спробувати змінити місце розташування пристрою і повторити експеримент.

Сигнал все ще слабкий або пропадає? Тоді вихід один: замінити роутер. Перевірте метраж квартири та підберіть, перейшовши за посиланням zhuk.ua/ru/wi-fi-routery, пристрій, який зможе її покрити.

Зверніть увагу на оператора

Замінили роутер, перевірили всі параметри, а зв'язок продовжує обриватися? Можливо, потрібно змінити оператора.

Підключаючи інтернет від надійного оператора, ви отримуєте стабільний інтернет. Фахівці допоможуть не тільки підібрати тариф, але і розкажуть, як вибрати роутер Wi-Fi для квартири, щоб сигнал ловив навіть на балконі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.