Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Від чого залежить вартість сервера, з чого формується ціна?

На сьогодні у сучасному Інтернеті налічується близько 2 мільярдів сайтів — дуже солідна цифра. І всі ці сайти десь "живуть", місце проживання будь-якого сайту прийнято іменувати хостингом. Але лише деякі власники сайтів і вебмайстри намагалися розібратися з чого ж формується ціна замовленого ними сервера або ж хостингу, і чи можна будь-яким чином заощадити при оплаті. Тому в даній статті ми спробуємо розібратися скільки ж коштує сервер для хостингу, і з яких компонентів складається ця ціна.

  1. Тип хостингу. Існує кілька основних типів хостингу, такі як звичайний веб-хостинг, хостинг віртуальних серверів (VPS/VDS) і хостинг виділених серверів, чим сервери відрізняються можна прочитати за посиланням — https://hyperhost.ua/info/ru/dlya-chego-nuzhen-server-kakie-serveryi-byi. При порівнянні цін на різні типи послуг можна жахнутися: вони можуть відрізнятися в 1000, або ж навіть більше разів. Так, звичайний хостинг у спеціалізованих провайдерів можна знайти за 1 долар. У той час як виділений сервер, наприклад, для роздачі контенту під сайт з фільмами, вимагає хорошого інтернет-каналу з високою швидкістю, а також багато високошвидкісних SSD-дисків, таким чином, його ціна може спокійно переступити за 1000 доларів. Віртуальні сервери в цьому зв'язку є середнім рішенням, їх ціна часто від 5 і до 100 USD.
  2. Платіжний період. Часто хостингові провайдери хочуть отримати великий дохід "тут і зараз", тому місячна вартість при оплаті сервера на два роки, буде значно нижче, ніж при помісячній оплаті. Тому тривалість контракту — один з головних компонентів ціни.
  3. Серверні ресурси. Головною складовою частиною ціни є безпосередня кількість ресурсів, яка пропонується в кожному тарифному плані. Це і процесорний час, і дисковий простір, і кількість оперативної пам'яті для аккаунта, ширина каналу і т. д.
  4.  Плата за встановлення та міграцію проекту. Деякі провайдери включають ці показники в первісну вартість послуги, або ж роблять їх обов'язковою додатковою послугою. Міграція проекту, що здійснюється системними адміністраторами хостера, звичайно ж, займає якийсь час роботи технічної служби та вимагає спостереження фахівця, тому ця додаткова вартість може бути виправданою для клієнтів, які не можуть це зробити самостійно.
  5. Сертифікат безпеки (SSL). Якщо ви не хочете, щоб при вході на ваш сайт відвідувач бачив напис "не захищено", необхідно подбати про встановлення SSL. Деякі провайдери пропонують безкоштовні рішення по типу Let's Encrypt, але оскільки вони створюють додаткову цінність для користувача, вони безсумнівно включені у вартість хостингу.

Вартість хостингу для вашого проекту буде залежати і від багатьох інших факторів. Але раніше ми привели в приклад п’ять основних, щоб розуміти від чого залежить вартість сервера і з чого формується ціна.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.