Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати бездротові навушники?

При виборі бездротового варіанта навушників слід розібратися в їх особливостях, щоб куплений товар був не лише якісним, а й повністю відповідав потребам свого власника.

Сьогодні все частіше користувачі, перейшовши за даним посиланням https://itsellopt.com.ua/others/audio-ustroystva, віддають перевагу бездротовим навушникам завдяки безлічі переваг. Такий необхідний аксесуар завжди має бути під рукою, а наявність переплутаних дротів заважає комфортному використанню.

Різновиди зв'язку в бездротових навушниках

Даний вид аксесуарів відрізняється за кількома важливими критеріями, такими як принцип роботи або форма корпусу.

В даний час найчастіше зустрічаються навушники, що працюють з використанням двох технологій зв'язку:

  1. Радіоканал. Цей тип апаратури передбачає використання передавача, який пересилає звук із підключеного телевізора або іншої техніки у навушники за допомогою радіосигналу. Мають великий радіус дії та добре ловлять навіть крізь перешкоди. Їх частіше використовують як гарнітури в межах якогось приміщення, зазвичай у кол-центрах та подібних установах.
  2. Bluetooth. Навушники, що працюють за цією технологією, є найбільш популярним і зручним різновидом. У більшості смартфонів, колонок, планшетів та ноутбуків є вбудована підтримка цього виду зв'язку. Такі наушники оптом споживають менше енергії та можуть підключатися до багатьох пристроїв. Сучасні версії зв'язку дозволяють отримати гарну дальність та якісне звучання.

Існує також інфрачервоний тип передачі звукового сигналу, проте він рідко використовується.

Типи корпусу та інші характеристики навушників

За формфактора можна виділити дві групи цих бездротових аксесуарів:

  1. Накладні – комфортні та дорожчі навушники з амбушурами, які надягають на вуха. Нерідко мають у комплекті запасний кабель, що дозволяє перетворити їх на дротові, якщо батарея сідає.
  2. Внутрішньоканальні – це тип аксесуара, який вставляється у вухо. Такі навушники оснащуються спеціальним чохлом, у якому вони зберігаються та заряджаються. Підходять для пробіжок та інших активних занять, відрізняються компактністю та зручністю.

У першому типі корпусу частіше можна зустріти активне шумозаглушення. Ця ефективна технологія дозволяє нейтралізувати зовнішні звуки. У другому типі зазвичай є пасивне шумозаглушення, яке працює завдяки особливостям конструкції.

Іншими важливими характеристиками, на яких слід загострити увагу, є час автономної роботи, чутливість та діапазон частот, що підтримується. Чим вищі ці показники, тим краще.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.