Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Поради щодо вибору сиропів для кави

Сиропи для кави – спеціальні добавки, які змінюють або доповнюють смак напою. Вони зменшують кислий післясмак арабіки або згладжують гіркоту робусти. Сироп для кави використовують і як заміну цукру. Солодкі добавки різноманітні, їх можна придбати для приготування лате, американо, еспресо та інших видів напоїв. Зварена кава стає менш кислою або терпкою. Смаки з шоколадом, карамеллю, ягодами або м'ятою відмінно приховують гіркоту, якщо зерна мають сильний ступінь обсмажування. 

До речі, якщо ви хочете купить сироп для кофе, то радимо відвідати інтернет-магазин «КофеМаркет».

Як додавати?

Кавовий сироп виготовляють на основі цукру. Вони включають харчові штучні або натуральні добавки, барвники. Якісна продукція виробляється лише з натуральних компонентів. Класичні сиропи роблять з урахуванням традиційних розчинів. Найбільш поширені смаки – шоколад, карамель, ваніль. Також є й екзотична лінійка - аромати різних десертів, імбирні та тропічні.

Сиропи за консистенцією бувають в'язкими або тягучими. Не завжди їх ллють у гарячі напої. Натуральні компоненти можуть зіпсуватися від високої температури та втратити смак. Ступінь нагрівання деяких продуктів маркується спеціальним значком. Що стосується топінгів, вони відрізняються від сиропів. Їх також додають до кавових напоїв для доповнення або зміни смакових якостей. Але вони мають іншу консистенцію і виступають як прикраса для поверхні.

Рекомендації щодо вибору

Виразність і поєднання смаку залежить від якості продукту. Він повинен бути натуральним, без додавання консервантів або з мінімальним вмістом. Слід звертати увагу і на тару, в якій зберігатиметься сироп. Його заливають у скляні пляшки, які по всій поверхні закриті щільною етикеткою. Це запобігає попаданню прямих сонячних променів. Рідина не густіє, не кристалізується і залишається свіжою тривалий період. А якщо

Поєднання смаків:

  1. до американо, капучино, лате підходить ванільний, карамельний або фруктово-ягідний сироп;
  2. до ристрето, еспресо підходить горіховий і шоколадний сироп.

Арабіка стане менш кислою, якщо сироп для кофе купить Киев зі смаком «Амарето» і додати до неї. Мигдалеві, апельсинові та лимонні підсолоджувачі прибирають гіркоту в робусті. Якщо арабіка зварена за східним рецептом, розкрити смак такого напою допоможе фісташковий або арахісовий підсолоджувач.

Як додавати?

Пропорції приготування різняться залежно від смакових переваг. На кожні 100 мл кавового напою можна додавати 1 чайну ложку сиропу. При такому співвідношенні кава не буде надто солодкою або нудотною.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.