Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Якою буде погода взимку: прогноз синоптиків

Синоптики одразу попереджають нас, що даний прогноз погоди приблизний. Проте саме він дає нам загальне уявлення про те, якою буде майбутня погода взимку 2022-2023 року. Екстремальні холоди до -30°C не передбачаються, як і загалом дуже тривалі похолодання в Україні.

Укргідрометцентр репрезентував можливий сценарій розвитку погоди взимку 2022-2023 року в Україні.

Синоптики очікують, що середня температура повітря буде на 1-2 градуси вищою за загальну норму (грудень-лютий) взимку. Можливість довгих періодів дуже холодної погоди з мінімальною температурою -25... -30°C градусів в Україні залишається дуже низькою.

Можливими є короткотривалі істотні похолодання, які можуть тривати всього 1-5 діб, коли мінімальна температура вночі становитиме -15°C...-20°C градусів, а на північному сході України - -26°C.

Перенесення початку нового опалювального періоду, заплановане на пізніші терміни, а його закінчення у більш ранні терміни є достатньо обґрунтованим, а також воно підтверджується різними спеціальними метеорологічними розрахунками.

Метеорологи попереджають українців, що сучасний розвиток науки прогнозування погоди в усьому світі ще не дозволяє складати на 100% правдиві прогнози розвитку всіх атмосферних процесів на триваліші періоди (1-3 місяці й більше).

Але, враховуючи всі накопичені дані у більшості областей України за останні 80-100 років і більше, українські метеорологи все ж мають можливість визначення основних трендів (напрямків) у температурному режимі взимку 2022-2023 року на території всієї України.

Даний підхід дозволяє фахівцям дати оцінку можливості розвитку різних сценаріїв погодних умов, а також давати рекомендації людям щодо очікуваного температурного режиму в різні сезони року.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.