Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Затонулий танкер на одеському пляжі залишиться надовго

Уже більше п'яти місяців на одеському пляжі «Дельфін» знаходиться танкер «Delfi», який обіцяли прибрати ще в минулому році.
Судно продовжує притягувати одеситів, бажаючих зробити на пам'ять селфі на тлі затонулого танкера. Компанія-судновласник і раніше обіцяє його прибрати за свій рахунок, але надії на швидке розв'язання ситуації вже немає, оскільки терміни весь час відсуваються. В кінці березня власник обґрунтовував свою затримку в демонтажі карантином.

На травневі свята через любителів екстремальних фотографій охороняти пляж «Дельфін» і, зокрема, танкер будуть рятувальний пост і патрульний катер. Для цього в департаменті муніципальної безпеки вирішили залучити водолазну службу.

Нагадаємо, аварійна ситуація на судні «Delfi», що стояв без ходу на якорі в нейтральних водах неподалік від порту Південний загострилася ввечері 21 листопада. Судно зірвало з якорів і почало нести вітром і хвилею до берегів Одеси, де вранці 22 листопада прибило кормою до берега, потім розвернуло лагом щодо берегової лінії правим бортом до берега, лівим бортом в бік відкритого моря. Штормові хвилі розгойдали корпус і привели до того, що танкер втратив плавучість в результаті пошкоджень правого борта від ударів об кам'янисте дно, ліг на правий борт і фактично затонув. Трьох членів екіпажу евакуювали примусово.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь