Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

ЄС і Туреччина досягли розуміння по міграційному питанню

У Бельгії пройшов саміт ЄС і Туреччини по міграційному питанню.

За даними представника Єврокомісії, Глава ЄК Жан-Клод Юнкер і голова ЄС Дональд Туск на саміті ЄС обговорили головні принципи загальної проблеми з мігрантами з прем'єр-міністром Туреччини Ахметом Давутоглу.

Дональд Туск зазначив, що ЄС і Туреччина змогли домовитися про зниження незаконного потоку міграції до Європи.

За словами Прем'єр-міністра Люксембургу Ксав'є Бетель, пропозиції Туреччини з ретельністю будуть проаналізовані до зборів глав країн ЄС, які відбудуться 17-18 березня.

Президент Франції Франсуа Олланд, запропонував до 2018 року Анкарі видати ще 3 млрд євро на вирішення проблем з біженцями. Він також повідомив, що Туреччина готова прийняти мігрантів, які приїхали до Греції з її ж території, а також громадян Сирії. Оланд також заявив, що ЄС врятував шенген.

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, якщо Анкара прийме у себе мігрантів, то вже в червні ЄС полегшить візовий режим з Туреччиною.

У свою ж чергу, Туреччина запропонувала ввести навесні для своїх громадян безвізову систему для поточних поїздок в ЄС в обмін на скорочення міграційного потоку.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року Туреччина і ЄС дійшли згоди, надавши Анкарі три мільярди євро на умовах, що мирні жителі, які тікають з Сирії, будуть забезпечені укриттям на своїй території і не стануть тікати в країни Євросоюзу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь