Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Теракти в Брюсселі: у справі з'явився «шведський слід»

Після опублікування бельгійською поліцією інформації про терористів, які організували теракти в Брюсселі, з'явилися дані, що один з них протягом декількох років був прописаний в Швеції. Стокгольм поки не коментує ці відомості, пише газета Dagens Nyheter.

Після того, як поліція Бельгії оприлюднила відомості про терористів, які організували жорстокі теракти в столиці, з'явилася інформація, що один з них, убитий під час рейду бельгійської поліції  Мохамед Белкаід, 35 - річний виходець з Алжиру, тривалий час був прописаний в Швеції. У четвер про це повідомляє електронна версія газети Dagens Nyheter.

Квартира в Брюсселі, де під час штурму був застрелений Белкаід, була орендована одним з братів Бакрауі. Поліція в квартирі виявила сліди ДНК Салаха Абдеслама, який був організатором терактів в Парижі. Ці відомості говорять про те, що Белкаід був тісно пов'язаний з терористами, які організували вибухи в Парижі.

Мохамед Белкаід прибув до Швеції ще в 2010 році. В Швеції він одружився на шведській громадянці, а через рік вже отримав дозвіл на проживання. Проживав в передмісті Стокгольма.

За Белкаідом, за даними поліції, значилися дрібні правопорушення, зокрема, порушення закону про холодну зброю і злодійство.

У 2014 році Мохамед відправився в Сирію для того, щоб долучитися до ІДІЛ. Також його ім'я було в списку бойовиків, переданому телеканалу Scy News перебіжчиком з терористичного угруповання. У документі говориться, що Белкаід погодився стати смертником.

Він був оголошений в міжнародний розшук ще в грудні 2015 року за підозрою в участі у скоєнні терактів в Парижі. Шведська поліція поки не коментує дану інформацію.

«Ще рано про щось говорити. Стокгольм знаходиться в постійному контакті з міжнародними партнерами і очікує результати розслідувань», - заявив Фредрік Мілдер, прес - секретар СЕПО.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь