Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Додаток від Microsoft допоможе людям з вадами зору

Новий додаток від американської компанії Microsoft допоможе людям з вадами зору розпізнавати предмети навколо, а також зчитувати необхідну інформацію за допомогою камери в гаджеті. Про це інформують західні ЗМІ з посиланням на розробників.

Як повідомляється, додаток Seeing AI направлено на опис навколишнього світу людям з вадами зору, при цьому програма працює на базі нейромереж, які використовуються в безпілотних автомобілях і дронах.

Щоб почати роботу з новою технологією, користувачеві необхідно навести камеру смартфона, на якому встановлено програму, на необхідний об'єкт, після чого Seeing AI приступить до його розпізнавання. Якщо об'єктив камери направити на людину, додаток визначить вік, емоційний стан, а також впізнає того, з ким уже знайомий. Стане в нагоді програма і в повсякденному житті. Наприклад, Seeing AI розрізняє продукти харчування, вироби, дорожні знаки, може зчитувати і сканувати текстові документи.

Особливістю програми є розпізнавання американської валюти, адже більшість людей зі слабким зором стикаються з тим, що доларові купюри мають однаковий колір і розмір, у зв'язку з чим їх важко відрізнити.

Примітно, що Seeing AI підказує своєму користувачеві, як краще повернути камеру, щоб бажаний об'єкт потрапив в кадр, а також працює без доступу до глобальної мережі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь