Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Смертельний землетрус у Мексиці: понад 90 людей загинули

Днями в Мексиці стався потужний землетрус, в результаті якого загинули понад 90 людей. Про лихо і його наслідки повідомляють місцеві засоби масової інформації, посилаючись на мексиканську владу і служби порятунку.

Станом на понеділок, тільки в південному штаті Оахака землетрус забрав життя 72 людей. Крім людських втрат, в штаті і в країні в цілому землетрус зруйнував адміністративні будівлі, житлові будинки, багатоповерхівки та інші об'єкти інфраструктури. Для пошуку людей під завалами і усунення наслідків були задіяні майже 2000 військових і співробітників рятувальних служб.

Варто відзначити, що стихійне лихо для Мексики не обмежилося землетрусом - на сході держави вирував потужний тропічний ураган «Катя». Згідно з попередніми даними, в результаті сходу сольових потоків загинули 2 людини.

Як стверджують експерти, землетрус, магнітуда якого склала 8 балів, стався в Тихому океані поблизу південного узбережжя Мексики. На відстані 100-120 кілометрів до північного заходу від населеного пункту Піджіджапан стався епіцентр підземних поштовхів, їх глибина склала 35 кілометрів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь