Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке гіроскутер і як він працює?

У століття високих технологій практично кожен день з'являються нові гаджети, девайси і аксесуари. Одним з останніх таких винаходів став гіроскутер, який дуже швидко набирає популярність по всьому світу, в тому числі і в Україні. Що таке гіроскутер і як він працює, розбирається readonline.

Що таке гіроскутер?

Гіроскутер - це компактний транспортний засіб, що працює від електродвигуна. Він являє собою планку, з боків якої встановлені колеса і працює за рахунок динамічного балансування. У гіроскутері немає ніякого керма, все управління відбувається за рахунок руху тіла - чутливі датчики вловлюють зміна кута нахилу «водія» і повертає в ту чи іншу сторону. Схожий принцип діє на скейтборді, але на гіроскутері все датчики електричні, а не механічні.

Гіроскутер здатний рухатися як взад, так і вперед. Його відрізняють невеликі габарити (може поміститися в рюкзак), легка вага, екологічність (не вимагає палива і не здійснює викиди в атмосферу), маневреність і мобільність. Крім іншого, гіроскутери здатні розвивати пристойну швидкість - до 15-20 км / год.

До речі, якісний мини гироскутер купить ви можете на сайті optronica.com.ua просто зараз!

Як працює гіроскутер?

Головний принцип роботи гіроскутера - це управління балансом. При способі тіла в ту чи іншу сторону датчики вловлюють кут і величину нахилу і пристрій рухається відповідно в ту чи іншу сторону і з певною швидкістю.

Якщо ви рівномірно нахиляєте тіло вперед, гіроскутер буде рухатися вперед. При нахилі тіла в сторону пристрій буде повертати. За рахунок гіроскопа і датчиків гіроскутер дозволяє утримувати рівновагу, щоб «водій» не впав. Все управління відбувається стопами ніг.

Кожна половина гіроскутера має свій гиродатчик, що забезпечує кращий баланс і керованість. Гіроскутер сам балансується, забезпечуючи горизонтальне положення майданчика, на якій стоїть «водій».

Не дивлячись на уявну складність, все управління інтуїтивно зрозуміло. Людина, вперше побачивши гіроскутер, може освоїти управління за півгодини. Через годину ви вже будете впевнено стояти і управляти гіроскутером...



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь