Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Методи пошуку персоналу

При всьому різноманітті завдань HR-менеджера найбільш затребуваним з боку роботодавця був і залишається пошук і підбір персоналу для компанії. Це і зрозуміло - адже зараз на ринку Києва, та й інших, навіть не дуже великих міст, пошук кваліфікованого працівника стає все більшою проблемою...

Шляхів пошуку персоналу не так багато, тому максимальний результат дає, як правило, тільки їх комплексне використання.

Розміщення оголошення про вакансії в інтернеті на спеціалізованих сайтах. Зараз практично всі провідні сайти з працевлаштування пропонують за додаткову плату розташовувати вакансії таким чином, що при перегляді вони завжди знаходяться на початку відповідного розділу. Серед понад 560 українських сайтів, що пропонують працевлаштування, понад 20% - сайти кадрових і рекрутингових агентств, близько 18% - загальні сайти з працевлаштування. Можна знайти вузькоспеціалізовані: для моряків, фахівців інформаційних технологій, медичних працівників, працівників банківської сфери та сфери готельних послуг.

До речі, вас може зацікавити професійне рекрутинговое агентство в Киеве, детальніше про яке ви можете дізнатися на сайті smart-hr.com.ua.

При розміщенні вакансії на сайтах не завжди доцільно розголошувати назву компанії (і тим самим не давати конкурентам додаткової інформації про її плани), вказавши електронну адресу для зворотного зв'язку з кандидатами. Електронна скринька можна відкрити на зовнішньому поштовому сервері.

Я намагаюся розміщувати на сайтах з працевлаштування всі наявні вакансії. Всупереч існуючій думці, що по цьому каналу можна знайти лише службовців для офісу, мені вдавалося так привернути прибиральниць, робітників на виробництво, сезонних і тимчасових працівників, людей з інших регіонів.

Різновидом цього методу пошуку персоналу є розміщення вакансій на власному сайті компанії. Це ефективно для великих організацій, що мають позитивний імідж роботодавця, досить відомих, впізнаваних, престижних для потенційних співробітників. При цьому у кандидатів з'являється можливість ознайомитися не тільки з вакансіями, але і з самою компанією - її історією, корпоративною культурою, керівниками. Найчастіше на сайті можна залишити своє резюме або заповнити стандартну для цієї організації анкету кандидата. Іноді передбачена можливість задати питання службі персоналу або безпосередньо керівнику цікавить підрозділу компанії. Додаткову інформацію для кандидата несе оформлення самого сайту, частота зміни новин, відкритість інформації про діяльність компанії, фінансові показники і т. д. Але на корпоративних сайтах, як правило, не розміщуються вакансії стратегічних фахівців, працівників служби безпеки та ін. Треба про це пам'ятати.

Перегляд резюме фахівців, розміщених на сайтах з працевлаштування (практично всі вони мають розділи «Резюме фахівців»). Якщо роботодавець з тих чи інших причин не хоче відкривати в інтернеті наявні вакансії, він може скористатися цією інформацією. Такий шлях пошуку є додатковим по відношенню до попереднього. Крім того, він виправданий тільки при наявності в службі персоналу працівника, який має час для вибірки резюме з інтернету.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь