Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Інвестиції в нерухомість - тенденції ринку

Інвестиції в нерухомість - це прерогатива не тільки багатих людей. Кожен з нас протягом життя хоч раз стикався з цією справою.

Хтось отримав кватири спадок, хтось зводить дачу, нерідко виникають питання про здачі майна в оренду або про його продаж, інвестуванні грошей в нерухомість.

Інвестиції в нерухомість - це операції в даному секторі, які повинні приносити або вже приносять дохід. Але результати такого вкладення можуть бути не завжди однозначні.

Наприклад, хтось взяв банківський кредит для інвестиції грошей в розкішну квартиру, але зростання банківських відсотків, обвал ринку нерухомості можуть залишити інвестора без фінансів, без квартири.

А хтось здав свою дачу приїжджим, отримуючи при цьому пасивний дохід. Одна квартира може бути використана під житло, інша - для оренди.

Сьогодні, західні ринки поступово відновлюють інвестиційну активність. Сповільнюється падіння орендних ставок майже на всіх ринках азіатських, європейських країн.

Інвестиції в нерухомість - тенденції ринку

Україна, багато інших країн ставки стабілізують. Спостерігається активність інвесторів Східної, Центральної Європи. Подолана фаза кризи, наш ринок нерухомості все розвиває інвестиції в нерухомість.

За статистикою, 80% інвестицій - офісний сегмент комерційної нерухомості, 16% - торговий сегмент, не більше 15% - іноземний інвестиції, загальний обсяг - наші компанії.

Великі банки все більше стали надавати кредити для інвестицій з метою будівництва комерційної нерухомості, а саме торгових, офісних центрів.

Видача даних кредитів відбувається тільки після того, як досконально проаналізують проект. Так само збільшилися інвестиції за рахунок будівництва житлової нерухомості.

Підсумок, різко піднялися ціни на земельні ділянки, придбані під будівництво багатоквартирних будинків.

Найвигідніші, надійні вкладення - квартири в новобудовах при будівництві в новостройках в Вишневом. Ціни низькі, прибутковість висока.

Нерухомість за кордоном так само приносить прибуток, дешевше нерухомість країн з нестабільною економічною ситуацією.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь