Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо посуд для індукційної плити: три важливі параметри

Індукційні плити безпечні, зручні, екологічні, їжа нагрівається рівномірно. Варильна поверхня сама не нагрівається, відбувається прогрів тільки дна посуду. Нагрівання здійснюється не за допомогою відкритого вогню або розпеченої спіралі, а завдяки енергії вихрових струмів. Саме тому далеко не кожна каструля або сковорідка підійде для приготування їжі. Розглянемо три важливі параметри, на які варто звертати увагу при виборі посуду для індукційної плити.

Головні параметри при виборі посуду в інтернет-магазині http://optsklad.dp.ua/ для індукційної плити:

  1. Матеріал. Найголовніша властивість посуду для індукційної плити - це здатність до намагнічування. Підійде нержавійка або чавун, у матеріалів повинні бути феромагнітні властивості. Перевірити придатність посуду до використання на індукційній плиті можна за допомогою магніту. Якщо магніт добре прикріплюється до поверхні каструлі або сковорідки, то значить для приготування їжі на індукційній плиті такий посуд підходить. Щодо емалевого покриття будь-яких вимог або обмежень немає - можна вибирати за даним посиланням http://optsklad.dp.ua/shop/category/kuhonnaia-posuda/nabory набори посуду на свій смак. Емальовані каструлі коштують дешевше і нагріваються швидше, але при приготуванні їжі можуть виникнути проблеми. Наприклад, якщо ви варите макарони, то без постійного перемішування вони з високою ймовірністю пристануть до дна. Посуд з нержавіючої сталі з хорошим теплорозподільним шаром буде нагріватися повільніше, але зате їжа довше збереже теплоту. Сковороди з чавуну і сталі дуже важкі, особливо з товстим дном, тому виробники посуду пропонують алюмінієві вироби зі спеціальним магнітним шаром на дні. Використовувати посуд з міді, алюмінію, кераміки та інших матеріалів без магнітного шару не можна. Індукційна плита може просто не включитися. Спростити вибір допоможе спеціальна піктограма на дні виробу.
  2. Параметри. Дно посуду для індукційної плити не повинно бути менше певних параметрів. Зазвичай вони вказуються в інструкції до конфорки. Але на практиці обмеження стосуються лише зовсім невеликого за розміром посуду, наприклад - турок для варіння кави. Неголовне правило - діаметр посуду для індукційної плити не повинен бути меншим, ніж 12 см. Небажано, щоб діаметр дна посуду був більшим, ніж діаметр поверхні індукційної конфорки. В цьому випадку нагріється та частина поверхні, яка збігається за розмірами з індукційною конфоркою.
  3. Гладкість і товщина поверхні дна. Рекомендується використовувати посуд з рівним і товстим дном. Мінімальна товщина дна становить 2 мм, оптимальна - 4-6 мм. Товсте дно забезпечить рівномірний прогрів, що не дасть їжі підгоріти. На дні повинен бути відсутнім будь-який рельєф і шорсткості - вони перешкоджають щільному приляганню до варильної поверхні, заважають хорошій теплопередачі від плити до посуду. Тому навіть при виконанні всіх зазначених вище правил на справній індукційній плиті така каструля буде нагріватися повільно, а може і не нагріватися зовсім. Часто старий чавунний посуд не має рівної поверхні дна, що буде перешкоджати нормальному прогріванню на конфорці.

Якщо вам дуже сильно сподобалася каструля або сковорідка, але вона не призначена для роботи на індукційних плитах, то можна придбати магнітний диск-перехідник, призначений для індукційних плит.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.