Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як поводиться алкоголік в період тверезості

Абсолютно у будь-якого залежного від алкоголю людини, навіть у самого запойного, бувають тверезі дні. Ці дні трапляються з різних причин: проблеми зі здоров'ям, неможливість купити алкоголь, спроба кинути або навіть просто зробити перерву.

Наскільки тоді змінюється поведінка алкоголіка в цей період? Які зміни відбуваються в організмі і, що на це скажуть його емоції і психіка?

У перші дні після відмови від спиртного, алкоголік відчуває вкрай неприємні прояви похмілля або абстинентного синдрому. Все залежить від тривалості вживання вщерть. Його турбують головні болі, перепади настрою нудота, блювота, зниження апетиту, підвищена пітливість, порушення сну, підвищення артеріального тиску, слабкість і т.д.

Загальними словами, такий стан після різкої відмови є дуже болючим і небезпечним, якщо чесно. На початкових стадіях розвитку алкоголізму можна самостійно перетерпіти подібні прояви, в більш запущених випадках краще звернутися за допомогою до лікаря для уникнення важких, часом із загрозою для життя, наслідків. Кодування від алкоголізму Івано-Франківськ - дізнатись більше можна за посиланням.

Через кілька днів загальний фізичний стан нормалізується, проходять болі, тремор, нормалізується травлення і сон. З настроєм теж стає все в порядку. Людина готова до активної діяльності і може вести звичайний спосіб життя.

Саме в цей період, коли начебто думаєш, що все закінчилося, тільки починається справжнісінька психологічна боротьба з собою.

Починає з'являтися відчуття безпричинної тривожності. Наростає відчуття неспокою і напруженості. Підвищується дратівливість і грубість, яка виявляється на словах або навіть в фізичних діях. Не покидає відчуття пригніченості і пригніченості. А про гарний настрій забувається. Не покидає думка позбутися від усього цього за допомогою алкоголю.

Тому не треба думати, сподіватися і вірити, що після усунення всіх неприємних фізичний проявів запою різко все налагодиться, так як на психологічне відновлення, потрібно набагато більше часу.

Залежний відчуває вкрай болісні емоції, які лягають на нього і все його оточення важким психологічним тягарем. Він намагається від них позбутися і перекладає весь свій негативізм на оточуючих людей - перш за все на членів сім'ї. Тому уживатися з алкоголіком дуже складно не тільки в моменти його запоїв, але і в періоди його тверезості.

Якщо не пити алкоголь деякий час, то обов'язково настає, так звана, точка тверезості. У всіх по-різному, у когось через пару тижнів, у кого-то через місяць. Точка тверезості - це своєрідний часовий поріг, після проходження якого, підвищується ймовірність впоратися з алкогольною залежністю самостійно.

Після її проходження, психічний стан нормалізується. Бажання випити різко знижується, настрій поліпшується і стабілізується, підвищується працездатність, з'являється почуття відпочив людини.

Іноді можуть турбувати сни, де присутній алкоголь. Це боротьба підсвідомості зі свідомістю. Але після пробудження, бажання випити не посилюється, так як людина розуміє, що це всього лише сон.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.